Korábban az volt a tapasztalat, hogy nyári hónapokban csökkent a megrendelők száma, ezért egynémely pálinkafőző ideiglenesen bezárt.
Ahogy megnőtt a pálinka ázsiója, egyre többen dolgoznak folyamatosan. A Csalló Pálinka Manufaktúrában is teljes a nagyüzem, folyamatosan érkeznek a cseresznye, a meggy, a kajszicefrék. Ezen felül pedig a saját kereskedelmi főzésre szánt anyagokkal kötik le a kapacitást. Idén nagyon jó volt a gyümölcstermés, sok munkájuk lesz.
A manufaktúrában folyamatosan bővítik a szortimentet. Idén először rukkolnak ki áfonya párlattal, illetve tűztövis pálinkával. Ezekkel immár 33 félére nő a kínálatuk. A gyümölcspálinkát eper-, a szőlőféléket tölgyfahordóban érlelik. Ezzel is nemesítik a hungarikumot.
Nem vitás, egyre népszerűbb ez az ital. Sokan vannak, akik presztízskérdést csinálnak belőle, hogy legyen saját pálinkájuk: a gyümölcsöt saját fáról maguk szedik, ott maradnak a főzőben is, hogy nyomon kísérjék a folyamatokat. Ők már elkötelezett pálinkahívők, ínyencek. A főzdében egyre több új arccal találkoznak, akik először szeretnének pálinkát készíttetni. Csalló Jenőhöz sokan fordulnak tanácsért, mit csináljanak, hogy jófajta pálinkájuk legyen? Mindenkinek segít. Amikor megérett a cefre, azonnal ki kell főzetni, mert akkor lesz belőle a legjobb itóka.
A szakember a Pálinka Nemzeti Tanács tagjaként is azért dolgozik, hogy a boltokban az őt megillető előkelő helyre kerüljön a pálinka. El szeretnék érni, hogy a magyar emberek megkedveljék, megszeressék, s keressék ezt a hungarikumot. Mindegy melyik gyártót választják, csak pálinka legyen! Először a hazai lakosokat szeretnék megszólítani, ezt követően az idelátogató külföldiket. Ha mindezzel sikerrel jártak, megindulhat az áttörés a határokon túl is. Csalló Jenő örömmel állapította meg, az utóbbi 2-3 évben rengeteg a kedvező változás.
A pálinka elfogadtatásához nagymértékben hozzájárultak az itókát népszerűsító nagyszabású rendezvények, mint például a gyulai, győri, budapesti fesztiválok. Szerencsére ezek sorából megyénk sem maradt ki, emlékezetes pálinkanapokat tartottak Csopakon és Balatonalmádiban egyaránt.
GAZDAKÖR