Sokszor mondjuk, hogy a kozmetikai szerekbe keverve jótékony hatásúak a zöldségek és a gyümölcsök. Igazi szerepükben, a tányéron is fiatalítanak.
Az ananász nem csupán azért érdemel említést, mert sok C-vitamint tartalmaz. Bizonyos enzimjei könnyebben emészthetővé teszik az ételeket, így serkentve a zsírégetés folyamatát. Ráadásul hatékonyan csökkenti a narancsbőrt, és remek karcsúsítószer. Nem csoda, hogy még diétát is elneveztek a gyümölcsök trópusi királynőjéről.
A brokkoli a másik leghatékonyabb természetes fiatalítószer. Megvédi a bőrt a káros hatásoktól, így az UV-sugárzástól is. Immunerősítő, rákmegelőző hatása miatt is közkedvelt.
Az avokádó zsírtartalma magas (30 %), viszont sok benne a sejtek regenerálódását segítő B- és E-vitamin, a folsav, a kálium, a magnézium és a vas.
STOP